Simpatico Papillon Kennel
   "Kutya nélkül lehet élni,....de minek?"

MENÜ

 

Standard:

Eredete Franciaország és Belgium.

Társasági és kísérő kutya,IX.-fajtacsoport,10-es szekció:kontinentális törpespániel.

Ennek a kicsi pompás hosszúszőrű spánielnek normális,harmónikus testfelépítése van.Mérsékelten hosszú pofája rövidebb,mint a koponya. Élénk,kecses,tartásban büszke.Mozgása szabad és elegáns.Testhossza nagyobb,mint a marmagassága.

A koponyának nem szabad sem elölről sem hátulról nagyon kereknek lennie.Az orrhát egyenes és hangsúlyos stoppon megy át a koponyarészbe.Az orrtükör kicsi ,fekete és kerek.A felső oldala kissé lapos.Az ajkak erősen pigmentált,keskeny,szorosan egymáshoz simuló.A fogazat jól záródó, normális harapás.A nyelvnek sohasem szabad látszania.A szem eléggé nagy,de nem kidülledő,mandula formája van.A fejen mélyen helyezkedik el annyira,hogy a belső szemzug a koponya és a pofa választóvonalára esik.Sötét színűek,nagyon kifejezők.A szemhéj erősen pigmentált.A füleknek nem szabad túl hegyesen végződnie.Messze hátul tűzöttek,távol állnak egymástól.

A lelógó fül változata: PHALENE

Az álló fül változata: PAPILLON

A lapocka és a vállak jól fejlettek,egyforma hosszúak.Jól szögeltek,,jól kapcsolódnak a törzshöz.A lábak egyenesek,eléggé vékonyak.Acsánk jó szögelésű.A lábak párhuzamosak.A mancs ún. nyúlmancs;a körmök színe fekete,az ujjak között finom szőrzet van,ami túlnyúlik a mancson és csúcsot képez.A has kissé felhúzott,a farok magasan tűzött,zászlót alkot.

Nagyság: kb 30 cm-ig

Két súlykategória:

1,a kanok és a szukák 2,5 kg-nál kevesebbek

2, a kanok 2,5-4,5 kg,a szukák 2,5-5 kg -ig.

Minimális súly: 1,5 kg!

 

Asztali nézet